Verhelpen elektrische storing

elektrische storing verhelpen

Verhelpen elektrische storing: Door onderstaand stappenplan op te volgen, kunt u misschien zelf de stroomstoring verhelpen. Wanneer deze handelingen het probleem niet oplossen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij komen dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen 

  1. Schakel alle door de aardlekschakelaar beveiligde groepen uit. Meestal zijn dit de groen gekleurde groepen (vroeger werden er ook rode gebruikt).
  2. Schakel de aardlekschakelaar weer in, in stand 1, en schakel vervolgens de groepen één voor één weer in totdat de aardlekschakelaar weer uitvalt.
  3. Indien de aardlekschakelaar na het inschakelen van een groep weer uitschakelt, weet u in welke groep de storing zit.
  4. Uw probleem is al voor een gedeelte opgelost en er is al weer wat licht in de duisternis (vooral in de avond).
  5. Schakel nu alle toestellen van de desbetreffende groep uit door de stekkers uit het stopcontact te trekken. 
  6. Schakel vervolgens de groepenschakelaar en aardlekschakelaar weer in.

Kan de aardlekschakelaar niet worden ingeschakeld, dan zit de fout in de installatie en kunt u een erkend installateur waarschuwen. Kan de aardlekschakelaar wel worden ingeschakeld, dan kunt u nu zelf de fout opsporen door de toestellen weer één voor één in werking te zetten. Denk met het er uittrekken van de stekkers ook aan de CV-installatie, apparaten in de schuur, centrale afzuiging en dergelijke.

Als bovengenoemde handelingen het probleem niet oplossen, ga dan niet experimenteren maar bel dan hiervoor direct een vakman op! 

Klus aanmelden of meer informatie?